nowość! Babka pistacjowa 100% SORENO

Babka Piaskowa to produkt do wypieku przepysznych ciast biszkoptowo- tłuszczowych o dużej delikatności, wilgotności, lekkiej konsystecji oraz regularnej strukturze miękiszu. Wysoka jakość produktu gwarantuje stabilność i powtarzalność wypieków.
Opakowanie: worek 10kg
Receptura podstawowa:
Dozowanie składników:
1000g mieszanka
450g jaja
450g olej
100g woda
Odmierzoną ilość wody wlewamy do zbiornika, następnie wsypujemy koncentrat mieszając.
Mieszamy na średnich obrotach mieszadłem typu liść przez około 3-4min.
Wypiekanie: 180-190°C 25 -35 min.
Receptura na muffiny:
Dozowanie składników:
1000g mieszanka
450g jaja
450g olej
Połączyć mieszankę z olejem i jajami. Mieszać na średnich obrotach mieszadłem typu liść przez około 3-4 min.
Rozlać do foremek.
Wypiekanie: 180-190°C 20 min.