KREM JOKER
- doskonały krem budyniowy
Krem joker to krem budyniowy na zimno, termostabilny, łatwy i niezawodny w przygotowaniu.
Trwale daje się formować, dobrze łączy się z produktami, takimi jak śmietana i tłuszcze. Jego delikatny budyniowo-waniliowy smak
oraz wyrazisty kolor znakomicie nadaje się do różnego rodzaju drożdżówek, słodkich bułek i wiele innych słodkich przysmaków.
Dzięki sprężystej strukturze świetnie łączy się z owocami.
Jeden krem a tak wiele zastosowań.
Krem Joker można użyć do przygotowania słynnego kremu do karpatki, kremu czekoladowego a nawet jako krem do tortów z owocami.
Przejdź do receptur Soreno - chętnie się podzielimy naszymi przepisami.
Receptura podstawowa:
400g mieszanki krem Joker
1000g wody
Odmierzoną ilość wody wlewamy do zbiornika następnie wsypujemy koncentrat mieszając.
Mieszamy na średnich obrotach przez około 3-4 minuty lub do momentu całkowitego
rozpuszczenia składników. Tak przygotowaną mieszankę należy odstawić na 5 minut.