Chleb samo ziarno- prozdrowotny chleb stworzony z naturalnych składników
Receptura piekarnicza
Dozowanie składników
- woda 900g
- mieszanka samo ziarno 1000g
- miód 80g
- olej 80g
- sól 25g
- pestki dyni 200g
Przygotowanie:
Mieszankę wsypać do dzieży i połączyć z pozostałymi składnikami do uzyskania jednorodnej masy.
Mieszać na wolnych obrotach około 2-3 minuty. Następnie naważki o gramaturze 850g rozdzielić do form
i pozostawić do leżakowania na 1,5-2 h.
W trakcie tego procesu należy spryskiwać wodą powierzchnię ciasta. Piec bez zaparowania w 180 stopniach C
przez około 60-70 minut.
MASZ PYTANIA?
Skontaktuj się z nami w najwygodniejszy dla Ciebie sposób a pomożemy w doborze odpowiedniego produktu dla Twojego biznesu.
Napisz do nas:
biuro@soreno.pl
Zadzwoń:
(94) 346 67 39