Ciasto orkiszowe
Mieszanka ciasta orkiszowego
Opis produktu
Gotowa mieszanka cukiernicza pozwalająca na szybki i powtarzalny wypiek pysznych ciastek orkiszowych. Są lekko kruche, miękkie, o wspaniałym smaku, który nadaje im mąka orkiszowa. Połączenie takich składników jak ziarna słonecznika, sezamu, płatków żytnich oraz owsianych sprawia, że ciastko orkiszowe spełni oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
Opakowanie:
worek 10 kg
Receptura na spody ciast
Dozowanie składników:
- 1000 g mieszanki
- 50 g jaj
- 420 g margaryny
Przygotowywanie:
Odmierzoną ilość składników łączymy ze sobą. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Wypiekanie:
- 170-190°C
- 20-25 min.
Receptura na ciastka szprycowane
Dozowanie składników:
- 1000 g mieszanki
- 450 g margaryny
- 50 g jaj
Przygotowywanie:
Podbijamy margarynę, stopniowo dodając jajka, następnie dodajemy mieszankę. Mieszamy na wolnych obrotach do połączenia składników. Obsypać dowolnymi ziarnami.
Wypiekanie:
- 210°C
- 10-15 min.
Receptura na ciastka wałkowane
Dozowanie składników:
- 1000 g mieszanki
- 420 g margaryny
Przygotowywanie:
Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Mieszać około 3-4 min. do uzyskania jednolitej konsystencji.
Wypiekanie:
- 180°C
- 20-25 min.
CHCESZ ZAPYTAĆ O TEN PRODUKT?
Uzupełnij formularz obok a skontaktujemy się z Tobą i pomożemy w doborze odpowiedniego produktu.
Skontaktuj się z nami
Podobne produkty w naszej ofercie
MASZ PYTANIA?
Skontaktuj się z nami w najwygodniejszy dla Ciebie sposób a pomożemy w doborze odpowiedniego produktu dla Twojego biznesu.
Napisz do nas:
biuro@soreno.pl
Zadzwoń:
(94) 346 67 39