Mix na pączki 100%
Mieszanka ciasta drożdżowego
Opis produktu
Specjalna mieszanka jest stworzona z myślą o produkcji wysokiej jakości tradycyjnych pączków i drożdżówek, zapewniając zarówno powtarzalność procesu, jak i łatwość przygotowania. Dzięki niej możemy osiągnąć doskonałe pączki i drożdżówki o apetycznym wyglądzie, używając mieszanki, do której wystarczy dodać drożdże i wodę.
Opakowanie:
worek 10 kg
Receptura na pączki
Dozowanie składników:
- 1000g mieszanki
- 50 g drożdże
- 420 ml wody
Przygotowywanie:
Do mieszanki dodać drożdże, a następnie wodę w temp. 24C. Mieszać przez 7 minut na wolnych obrotach, następnie 6 minut na szybkich. Temperatura ciasta powinna wynosić 24-28°C. Czas garowania: 35-45 minut.
Smażenie:
- 170°C
- 6 i 4 min. na stronę
Receptura drożdżówki
Dozowanie składników:
- 100g mieszanki
- 50 g drożdże
- 420 ml wody
- 90 g margaryna
Przygotowywanie:
Wszystkie składniki prócz wody wymieszać ze sobą, a następnie dodać wodę, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Zostawić ciasto na 15 minut, a następnie przewałkować je z margaryną.
Wypiekanie:
- 210-220 °C
- 8-10 min.
CHCESZ ZAPYTAĆ O TEN PRODUKT?
Uzupełnij formularz obok a skontaktujemy się z Tobą i pomożemy w doborze odpowiedniego produktu.
Skontaktuj się z nami
Podobne produkty w naszej ofercie
MASZ PYTANIA?
Skontaktuj się z nami w najwygodniejszy dla Ciebie sposób a pomożemy w doborze odpowiedniego produktu dla Twojego biznesu.
Napisz do nas:
biuro@soreno.pl
Zadzwoń:
(94) 346 67 39