Mix drożdżowy 20%
Mieszanka ciasta drożdżowego
Opis produktu
mieszanka do produkcji wysokiej jakości tradycyjnych pączków i drożdżówek. Powtarzalność produkcji i prostota wytwarzania. Dzięki jej zastosowaniu otrzymujemy doskonałe pączki i drożdżówki o apetycznym wyglądzie.
Opakowanie:
worek 10 kg
Receptura na pączki
Dozowanie składników:
- 1000g mieszanki
- 5000 g mąka pszenna typ 500
- 450 g margaryna
- 340 g drożdże
- 1900 ml wody
- 840 g jaja
Przygotowywanie:
Wszystkie składniki prócz wody wymieszać ze sobą, a następnie dodać wodę, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Garowanie 25-45 min. Naważka 2100 g.
Smażenie:
- 180°C
- 3x3x2x1 min.
Receptura na drożdżówki
Dozowanie składników:
- 1000g mieszanki
- 5000 g mąka pszenna typ 500
- 700 g margaryna
- 300 g drożdże
- 2000 ml wody
- 750 g jaja
- 400 g cukier
Przygotowywanie:
Wszystkie składniki prócz wody wymieszać ze sobą, a następnie dodać wodę, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Garowanie 25-45 min. Naważka 2100 g.
Wypiekanie:
- 210-220°C
- 8-10 min.
Receptura na ciasto drożdżowe
Dozowanie składników:
- 1000 g mieszanki
- 5000 g mąka pszenna typ 500
- 700 g margaryna
- 300 g drożdże
- 2000 ml wody
- 750 g jaja
- 400 g cukier
Przygotowywanie:
Wszystkie składniki prócz wody wymieszać ze sobą, a następnie dodać wodę, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Garowanie 25-45 min. Naważka 2100 g.
Wypiekanie:
- 180-200°C
- 25-35 min.
CHCESZ ZAPYTAĆ O TEN PRODUKT?
Uzupełnij formularz obok a skontaktujemy się z Tobą i pomożemy w doborze odpowiedniego produktu.
Skontaktuj się z nami
Podobne produkty w naszej ofercie
MASZ PYTANIA?
Skontaktuj się z nami w najwygodniejszy dla Ciebie sposób a pomożemy w doborze odpowiedniego produktu dla Twojego biznesu.
Napisz do nas:
biuro@soreno.pl
Zadzwoń:
(94) 346 67 39