Piernik koszaliński
Mieszanka ciasta piernikowego
Opis produktu
Mieszanka ciasta piernikowego. Jest to produkt biszkoptowo-tłuszczowy z dodatkiem starannie dobranych przypraw korzennych. Szybki i prosty w przygotowaniu, bardzo smaczny, miękki i wilgotny. Dobrze sprawdza się zarówno w dużych jak i małych formach, łączy się z bakaliami, kremem, marmoladą i czekoladą.
Opakowanie:
worek 15 kg
Pierniki szprycowane
Dozowanie składników:
- 900 g mieszanki
- 500 g mąki pszennej typ 500
- 350 g miodu
- 200 g jaj
- 200 g marmolady owocowej
- 100 g oleju
- 300 g wody
Przygotowywanie:
Miód, jaja, wodę, marmoladę, olej połączyć na średnich obrotach. Na koniec dodać mieszankę z mąką. Mieszać do połączenia składników. Szprycować rękawem cukierniczym dowolne kształty.
Wypiekanie:
- 170-190°C
- 15 min.
Receptura na ciasta
Dozowanie składników:
- 1000 g mieszanki
- 350 g jaj
- 300 g oleju
- 100 g wody
- 200 g marmolady
Przygotowywanie:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać na wolnych obrotach przez około 5 min. do uzyskania jednolitej konsystencji.
Wypiekanie:
- 170-190°C
- 15-20 min.
Pierniki drobne wałkowane
Dozowanie składników:
- 1000 g mieszanki
- 150 g-250 g mąki pszennej typ 500
- 180 g wody
- 140 g jaj
- 100 g oleju
Przygotowywanie:
Odmierzoną ilość składników łączymy ze sobą. Mieszamy przez 5 min. płaskim mieszadłem.
Wypiekanie:
- 200°C
- 15 min.
CHCESZ ZAPYTAĆ O TEN PRODUKT?
Uzupełnij formularz obok a skontaktujemy się z Tobą i pomożemy w doborze odpowiedniego produktu.
Skontaktuj się z nami
Podobne produkty w naszej ofercie
MASZ PYTANIA?
Skontaktuj się z nami w najwygodniejszy dla Ciebie sposób a pomożemy w doborze odpowiedniego produktu dla Twojego biznesu.
Napisz do nas:
biuro@soreno.pl
Zadzwoń:
(94) 346 67 39